معاون فنی و اجرایی شرکت رهاورد سازندگی آزادگان(رسا)، بخش مسکن را بهواسطه ظرفیت اقتصادی بالای این بخش، از مهمترین محرکهای اقتصاد کلان توصیف کرد و خاطرنشان کرد: در سالی که به تدبیر مقام معظم رهبری تحت عنوان “تولید؛ پشتیبانیها و مانعزداییها” نامگذاری شده است؛ ضرورت دارد تا به بخش مسکن و فراهم آوردن بسترهای فعالیت فعالان واقعی این بخش، توجه ویژهای شود.
مهندس مهدی عباسی، در گفتگو با خبرنگار “پیام رسا” با اعلام این مطلب، افزود: فعالان بخش مسکن در حال حاضر با موانع بسیاری بهمنظور توسعه فعالیتهای خود مواجه هستند. بدون شک اهداف شعار سال در بخش مسکن زمانی تحقق مییابد که فعالان این بخش مورد پشتیبانی قرار گیرند و در مسیر تولید واحدهای مسکونی بدون مانع فعالیت کنند یا با کمترین مانع مواجه باشند.
به گفته وی، اقتصاد بخش مسکن یک اقتصاد ساری و جاریست که تحت هر شرایطی میتواند در نقش پیشران و محرک اقتصاد کلان کشور، ایفای نقش کند.
عباسی، به ضرورت توجه به بخش مولد و تولیدی اقتصاد کلان کشور درسال جاری تاکید کرد و گفت: بخش مسکن یک بخش اقتصادی مولد و تولیدی است که ضرورت دارد بیش از پیش از فعالان این بخش حمایت شود.
عوامل کلیدی موفقیت در پروژههای ساختوساز
معاون فنی و اجرایی شرکت رهاورد سازندگی آزادگان(رسا) در ادامه در پاسخ به سوالی به عوامل کلیدی موفقیت در پروژههای ساختوساز اشاره کرد و از تجربه نیروی انسانی فعال به عنوان یکی از مهمترین این عوامل نام برد و گفت: عامل انسانی در هر کسبوکار، تمامی افراد و کارکنان شاغل در آن کسبوکار اعم از مدیران، متخصصین، کارشناسان، کارمندان و کارگران را در رده های مختلف شغلی در بر میگیرد.
وی افزود: اولویت اصلی در هر شرکتی، باید جلب و حفظ نیروی انسانی با تجربه باشد. ناکامی در تحقق این امر، به معنای از دست دادن کارآیی، عدم رشد و از دست دادن موفقیت در هر پروژه بهویژه در پروژههای ساختوساز است.
عباسی با بیان اینکه “موفقیت در دنیای رقابتی، متعلق به کسبوکارهایی است که نیروی انسانی متعهد و باتجربه را بزرگترین سرمایه خود بدانند”، تصریح کرد: پروژههای ساختوساز پیچیدگیهای مخصوص به خود را دارند و با ریسکهایی مشخصی مواجه هستند و نیروی انسانی ماهر و کارآزموده یکی از مهمترین شاخصهای موفقیت این پروژهها است.
به گفته وی، با افزایش مسائل در طراحی و مشارکت تعداد بیشتری از ذینفعان در پروژههای ساختوساز، چالشهای بیشتری برای نیروی انسانی فعال در پروژهها در مطابقت دادن مهارت و قابلیتهای مورد نیاز جهت تحویل موفقیتآمیز پروژه به همراه دارد.
معاون فنی و اجرایی شرکت رسا، با بیان اینکه “بیتجربگی یا عدم تجربه کافی نیروی انسانی برای یک پروژه ساختوساز ممکن است منجر به نقایصی به همراه نتایجی ناگوار از جمله اقدامات سازمانی ناکارآمد یا ورشکستگی شود، افزود: بر این اساس نیروی انسانی روی تمامی سطوح موفقیت پروژهها تاثیرگذار است.
وی، تصریح کرد: بنابراین اجرای پروژهها در صنعت ساختمان تا حد زیادی وابسته به تجربه نیروی انسانی فعال در این پروژهها است.
مدیریت منابع انسانی پروژه
معاون فنی و اجرایی شرکت رسا، با بیان اینکه “مدیریت موثر منابع انسانی یکی از سختترین چالشهای پیشروی مدیران پروژه است”، تاکید کرد: فهم وضعیت فعلی مدیریت منابع انسانی در صنعت ساختمان و پیامدهای آن در آینده بسیار ضروری است.
وی، افزود: نحوه عمل در شرکتهای ساختمانی پروژهمحور، به دلیل استفاده از شیوه موقتی انجام فرآیندهای کاری در قالب پروژه، با شرکتهای سنتی با مدیریت کلاسیک متفاوت است و رویکردهای پذیرفته شده در زمینه مدیریت منابع انسانی باید از این ساختار منحصربهفرد حمایت کنند.
عباسی، تصریح کرد: با در نظرگرفتن ماهیت موقتی پروژه در شرکتهای پروژهمحور، کارکردها و رویکردهای مدیریت منابع انسانی باید به نحوی تکامل یابند که در راستای اهداف، استراتژیهای شرکت و فرآیندهای عملیاتی در سازمان عمل کنند.
وی، با بیان اینکه “افزایش اثربخشی و کارایی پروژهها و بهرهور شدن آنها وابسته به افزایش اثربخشی و کارآیی سرمایه انسانی است”، افزود: افزایش کارآیی منابع انسانی در گرو آموزش و توسعه دانش و مهارت و ایجاد رفتارهای مطلوب با نیروی انسانی است.
معاون فنی و اجرایی شرکت رسا، در پایان به نقش مدیران و سرپرستان کارگاههای اجرایی در موفقیت پروژههای ساختمانی اشاره کرد و گفت: مدیران و سرپرستان کارگاههای اجرایی با تغییر نگرش خود نسبت به افراد شاغل در پروژهها و تصور کردن آنها به عنوان فردی با قدرت ارتقا غیرقابل پیشبینی، باعث افزایش قدرت خلاقیت آنها و در نتیجه باعث افزایش کیفیت و کارایی پروژه میشوند.