مدیرعامل شرکت رهاورد سازندگی آزادگان(رسا)، از آمادگی این شرکت به منظور مشارکت در پیشبرد برنامههای ملی “صنعتیسازی ساختمان” خبر داد.
دکتر محمد گلابکش در گفتوگو با خبرنگار نشریه “پیام رسا” با بیان اینکه “در صنعتیسازی ساختمان بخش قابل توجهی از مراحل مختلف ساخت بهصورت همزمان پیش برده میشود”، تصریح کرد: در فرایند این مهم، الزامی به رعایت سلسله مراتب و زنجیرههای تولید غیرصنعتی(سنتی) نیست و بخشی از مراحل ساخت به صورت همزمان در کارخانه انجام میشود.
به گفته وی، شرکت رهاورد سازندگی آزادگان(رسا) با راهاندازی کارخانه تولیدی و صنعتی رسا در سال گذشته در محل شهرک صنعتی مامونیه، حضور موثر این شرکت در زمینه صنعتیسازی ساختمان تسریع و بستر این مهم فراهم شده است.
مدیرعامل شرکت رهاورد سازندگی آزادگان(رسا)، تاکید کرد: در حال حاضر همزمان با پیشبرد برنامههای اجرایی در محل پروژههای شرکت، همچنین بسیاری از ملزومات و مایحتاج موردنیاز به منظور تولید واحدهای مسکونی، به صورت همزمان و موازی توسط واحد تولید در کارخانه تولیدی و صنعتی رسا تهیه میشوند.
وی، افزود: مواردی مانند بلوکهای سقفی پلیاستایرن، تیرچه صنعتی، فنس، بلوک و… در کارخانه مذکور تهیه و برای بهکارگیری و نصب به پروژههای اجرایی ارسال میشوند.
تفاوتهای صنعتیسازی ساختمان
مدیرعامل شرکت رهاورد سازندگی آزادگان(رسا)، به تعریف صنعتیسازی ساختمان اشاره کرد و گفت: این مهم با مقولاتی مانند “انبوهسازی” و “پیشساختهسازی”، متفاوت است. در صنعتیسازی ساختمان مواردی مانند پیشمونتاژ، مدولاریزاسیون و کاربرد فناوریهای نوین در فرایند ساختمانسازی اعمال میشود.
وی، افزود: صنعتیسازی ساختمان روشی در تولید مسکن است که بهواسطه آن میزان استفاده از منابع، تجهیزات و تکنولوژی بهبود مییابد و به همین دلیل کیفیت ساخت، ارتقاء و زمان این مهم نیز کاهش مییابد و همچنین نیروی کار را با بهینهسازی کاربرد تجهیزات و تکنولوژی در فرآیندها بهبود میدهد.
دکتر گلابکش، تصریح کرد: در صنعتیسازی ساختمان تولید قطعات ساختمانی براساس شیوه و استاندارد مشخص، به صورت متمرکز ساخته شده و در نهایت به صورت مکانیزه و صنعتی نیز نصب و اجرا میشود. در تولید صنعتی از آنجایی که استانداردهای لازم و مشخص تعیین شده است، از اتلاف منابع تاحد بسیاری کاسته و به سرعت تولید میافزاید.
شرکت رسا در مسیر صنعتیسازی ساختمان
مدیرعامل شرکت رهاورد سازندگی آزادگان(رسا)، با بیان اینکه “شرکت رسا در مقوله صنعتیسازی ساختمان به دنبال بهبود کیفیت و کاهش زمان ساخت واحدهای مسکونی است”، خاطرنشان ساخت: دستیابی به اهداف مورد نظر در این زمینه نیازمند بهرهبرداری از نیروی انسانی متخصص و باتجربه و همچنین بهرهبرداری از تجهیزات و ماشینآلات مرتبط و تکنولوژی روز است که بحمداللـه در سالهای اخیر اقدامات تعیینکنندهای در این زمینهها در شرکت رسا انجام شده است.
وی، افزود: شرکت رهاورد سازندگی آزادگان در سالهای اخیر حرکت در مسیر صنعتیسازی ساختمان را بهعنوان یک الزام برای خود تعریف کرده است و اقدامات قابلتوجهی در این زمینه داشته است. اقدامات این شرکت در زمینه “خودکفایی در بخش مصالح، تجهیزات و ماشینآلات ساختمانی”، “توسعه آموزشهای تخصصی شغلی”، “بهرهبرداری از نیروی انسانی دانشآموخته”، استانداردسازی اقدامات و فعالیتها متناسب با استانداردهای بینالمللی از طریق اخذ گواهینامههای بینالمللی”، “راهاندازی کارخانه تولیدی و صنعتی رسا” و…. ازجمله مصادیق بارز این اقدامات بهشمار میروند.
دکتر گلابکش، از “رشد و بهرهبرداری از فناوریهای نوین”، به عنوان یکی دیگر از الزامات صنعتیسازی ساختمان نام برد و گفت: اقدامات شرکت رسا در این زمینه نیز بسیار قابل توجه است و حرکت در مسیر شناخت و بهرهبرداری از فناوریهای مذکور به عنوان یکی از مهمترین رویکردهای شرکت در سالهای اخیر همواره مورد توجه بوده است.
به گفته وی، برنامهریزی و اقدام در راستای تحول دیجیتال در شرکت رسا نیز به عنوان یکی دیگر از اقدامات این شرکت به منظور بسترسازی حرکت در مسیر صنعتیسازی ساختمان بوده است.
ضرورتهای صنعتیسازی ساختمان
این فعال صنعت ساخت و ساز، صنعتیسازی ساختمان را یک الزام در صنعت ساخت و ساز توصیف کرد و گفت: کشور در حال حاضر با کمبود میلیونها واحد مسکونی مواجه است که این تعداد به شکل روزافزونی درحال افزایش است. بدونشک یکی از مهمترین راهکارها بهمنظور پاسخدهی به نیازهای انباشته در این بخش، صنعتیسازی ساختمان است.
وی، افزود: با حرکت در مسیر صنعتیسازی ساختمان نه تنها در راستای رفع نیازهای مذکور اقدام میشود، همچنین سرعت و کیفیت تولید واحدهای مسکونی افزایش یافته و از طرف دیگر قیمت تمامشده مسکن نیز کاهش مییابد.
دکتر گلابکش، تصریح کرد: صنعتیسازی ساختمان منجر به برقراری تعادل بین عرضه و تقاضای واحدهای مسکونی و بازگشت ثبات به بازار مسکن میشود.
پاسخدهی به نیازهای مربوطه در بخش خانه اولیها
مدیرعامل شرکت رهاورد سازندگی آزادگان، از پاسخدهی به نیازهای مربوطه در بخش “خانهاولیها” به عنوان یکی دیگر از ضروریات حرکت در مسیر صنعتیسازی مسکن نام برد و گفت: بخش قابلتوجهی از زوجهای جوان یا اصطلاحا “خانهاولیها” توانایی خرید واحد مسکونی ندارند و صنعتیسازی ساختمان باتوجه به کاهش قیمت تمامشده مسکن، یکی از موثرترین راهکارها برای پاسخدهی به نیازها در این بخش بهشمار میرود.
وی، افزود: افزایش جمعیت کشور در دهه 60 و عدم برنامهریزی مناسب بهمنظور تامین مسکن آینده متولدین دهه مذکور، یکی از دلایل تقاضای بالای مسکن در سالهای اخیر است. طبیعتا نگاه سنتی به ساخت مسکن نمیتواند عقبماندگی موجود در این بخش را جبران کند و ضرورت دارد به سمت توسعه صنعتیسازی مسکن حرکت کنیم.
زلزلهخیز بودن کشور
این فعال صنعتی، با بیان اینکه “کشور ایران کشوری زلزلهخیز است”، کیفیت پائین شیوههای سنتیسازی ساختمان را یکی از دلایل بالا بودن خسارات مالی و جانی ناشی از این بلای طبیعی در کشور عنوان کرد و گفت: ازجمله مزایای صنعتیسازی ساختمان، بالا بودن کیفیت ساخت محسوب میشود و بر این اساس با حرکت در این مسیر، طبیعتا خسارتهای مذکور نیز کاهش خواهد یافت.
به گفته وی، “کنترل آلایندگی محیطزیست”، “افزایش ارزش افزوده”، “کاهش اتلاف انرژی در ساختمان”، “استفاده بهینه از منابع و مصالح” و…. از دیگر مزایای صنعتیسازی ساختمان هستند.
دستیابی به اهداف طرح جهش تولید مسکن با استفاده از ظرفیتهای صنعتیسازی
مدیرعامل شرکت رهاورد سازندگی آزادگان، به “طرح جهش تولید مسکن” اشاره کرد و گفت: این طرح پس از کشوقوسهای فراوان بالاخره در شورای نگهبان تایید شد. در این طرح پیشبینی شده است که سالیانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور ساخته شود. بدون شک ساخت مسکن به روش سنتی نمیتواند چنین مهمی را برآورده سازد و برای نیل به دستیابی به اهداف مدنظر در این طرح ضرورت دارد که از ظرفیتهای صنعتیسازی ساختمان بهرهبرداری شود.
وی، افزود: حرکت در مسیر صنعتیسازی ساختمان بهمنظور دستیابی به اهداف طرح جهش تولید مسکن، نیازمند بسترسازی ازجانب دولت است و مواردی مانند کاهش بروکراسی، توسعه دولت الکترونیک، اصلاح قوانین مالیاتی و… از مهمترین بسترهای موردنظر در این بخش است.
دکتر گلابکش، با بیان اینکه “شرکت رهاورد سازندگی آزادگان در سالهای اخیر همواره یکی از همکاران دولت در اجرای طرحهای ملی مسکن بوده است”، تاکید کرد: در راستای اجرای طرح جهش تولید مسکن نیز این شرکت آمادگی دارد تا با تمام ظرفیتهای فنی، اجرایی و مهندسی خود همراه و همیار دولت سیزدهم باشد. بدون شک شرکت رسا باتوجه به ظرفیتهای فنی و مهندسی که در اختیار دارد و با توجه به بسترهای موجود در کارخانه تولیدی و صنعتی رسا و همچنین تجارب بسیار ارزشمند شرکت در صنعت ساختوساز کشور میتواند به عنوان یکی از بازوان اجرایی دولت در مسیر صنعتیسازی ساختمان بهمنظور دستیابی به اهداف طرح جهش تولید مسکن، ایفای نقش داشته باشد.
به گفته وی، زنجیره ارائه خدمات در شرکت رهاورد سازندگی آزادگان به شکل استانداردی فراهم است و در سالهای اخیر نیز با فراهم ساختن بسترهای صنعتیسازی ساختمان، یکی از حلقههای اصلی در زنجیره مذکور شکل گرفته است و ظرفیت ارزشمندی بهمنظور بهرهبرداری در راستای دستیابی به اهداف طرح جهش تولید مسکن محسوب میشود.
بهرهبرداری از ظرفیتهای صنعتیسازی شرکت رسا در زمینه تامین نیازهای هلدینگ اقتصادی و خودکفایی آزادگان
دکتر گلابگش، با بیان اینکه “شرکت رهاورد سازندگی آزادگان افتخار دارد که به عنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه هلدینگ اقتصادی و خودکفایی آزادگان در راستای تامین نیازهای عمرانی و ساختمانی شرکتهای تابعه هلدینگ مذکور نیز اقدامات مربوطه را داشته باشد”، تصریح کرد: حرکت در مسیر صنعتیسازی ساختمان توسط شرکت رسا، این امکان را فراهم آورده است تا در زمینه تامین نیازهای عمرانی و ساختمانی شرکتهای همکار در هلدینگ نیز از ظرفیتهای شرکت در این بخش استفاده شود که نتیجه آن تسریع در اجرای پروژهها و همچنین اجرای باکیفیتتر آنها بوده است.
وی، افزود: همه آنچه شرکت رهاورد سازندگی آزادگان در سالهای اخیر در بخشهای مختلف از جمله “بسترسازی صنعتیسازی ساختمان” به آنها دست یافته است، ناشی از رهنمودهای ارزنده هیاتمدیره و مدیرعامل محترم هلدینگ اقتصادی و خودکفایی آزادگان و همچنین هیات مدیره محترم شرکت رسا و بهویژه تعهد کاری و تلاشهای همکارانم در شرکت بوده است که جا دارد از این فرصت استفاده و از این رهنمودها و تلاشها کمال تقدیر و تشکر را داشته باشم.